Chinflex

Lichaamsmassages

Oorkaars therapie

Bij de Chinese voetreflexmassage (Chinflex) worden de reflexzones gecombineerd met behandeling van de meridianen en specifieke acupunctuur punten. Hierdoor zijn er uitgebreidere mogelijkheden om klachten aan te pakken.

De onderbenen worden mee gemasseerd om een goede doorstroming op gang te brengen en effect van de behandeling te vergroten. Daarnaast worden er andere, stevigere massagegrepen toegepast. Westerse en Chinese technieken kunnen aanvullend aan elkaar gebruikt worden voor een zo optimaal mogelijk effect!

Voetreflex is de basis van waaruit ik werk. Afhankelijk van de klachten is het soms wenselijk om ook op het aangedane gebied zelf te masseren. Daarom heb ik diverse lichaamsmassages geleerd met name gericht op hoofd, nek, schouders en rug, zowel Westers als Oosters (Thais).

Soms maak ik daarbij gebruik van verwarmde kruidenstempels, een speciaal stokje, hot stones of mijn onderarmen en ellebogen. Ook een klankschaal of koshi kan worden ingezet.

Oorkaars therapie bestaat uit een aantal onderdelen: een oor-reflexzonemassage, branden van oorkaarsen en een gezichtsmassage. Net als in onze voeten liggen op en rondom de oorschelp reflexzones en acupunctuur punten. Door oor-reflexmassage worden deze punten gestimuleerd en ze hebben een directe gunstige werking op organen en weefsels en de circulatie van energie, bloed en lymfevocht. Oorkaarsen worden al eeuwenlang gebruikt door Chinezen, Tibetanen en Indianen.

De oorkaarsen zijn gemaakt van katoen, behandeld met bijenwas en speciale kruiden. De “kaarsen” worden om beurten in het oor geplaatst. Door de warmte gaat het trommelvlies trillen en wordt beter doorlaatbaar. Afvalstoffen komen in de oorkaars terecht. De behandeling wordt afgesloten met een ontspannende gezichtsmassage.

Oorkaars therapie wordt veelal toegepast bij oorpijn, oorsuizen, slechthorendheid, hoofdpijnklachten, vastzittende verkoudheid en verstopte holten. Deze behandeling wordt afgeraden bij epilepsie, implantaten in het oor, een doorboord trommelvlies (buisjes) en acute oorontsteking.Delahaije Voetreflextherapie+ Moses en Aaronlaan 16 6564 BH Heilig Landstichting 024 – 8453136 g.delahaije@gmail.com