Chinflex

Ondersteuning bij kanker

Triggerpointtherapie benen

Bij de Chinese voetreflex-massage (Chinflex) worden de reflexzones gecombineerd met behandeling van de meridianen en specifieke acupunctuur punten. Hierdoor zijn er uitgebreidere mogelijkheden om klachten aan te pakken.

De onderbenen worden mee gemasseerd om een goede door-stroming op gang te brengen en effect van de behandeling te vergroten. Daarnaast worden er andere, stevigere massage-grepen toegepast. Westerse en Chinese technieken kunnen aanvullend aan elkaar gebruikt worden voor een zo optimaal mogelijk effect!

Als je te horen hebt gekregen dat je kanker hebt, staat je wereld in één keer op zijn kop. Je komt in een achtbaan terecht. Het is heel belangrijk dat je gesteund wordt door de dierbaren om je heen. Echter ook geschikte, zachte massages kunnen je helpen. Als je met reguliere behandelingen gestart bent kunnen de bijwerk-ingen van chemo verminderd worden. De massages zorgen voor ontspanning en brengen je geest tot rust. Ook door gesprekken kunnen we kijken waar je tegen aanloopt en behoefte aan hebt. Ik stem mijn behandeling af op je conditie en de situatie. Voetreflex kan geen vervanging zijn van reguliere behandelingen.

Als je klaar bent met de reguliere behandelingen leg ik de nadruk meer op het ontgiften, op-bouwen van je immuun-systeem, verminderen van je vermoeid-heid, verbeteren van je vitaliteit en energieniveau. Ook geef ik aandacht aan het verbeteren van je emotionele en mentale stabiliteit. Er mag ruimte zijn voor het loskomen van je emoties! Je hebt een zware tijd achter de rug, nu is het tijd om samen weer op te bouwen! Ben je genezen verklaard staat het op peil houden van je weerstand en het aanpakken van restverschijnselen centraal. Ook als genezing niet mogelijk is kan liefdevolle aanraking door voetreflex steun en troost geven.

Een myofasciaal triggerpoint is een plaatselijke kramp in een spier die aanvoelt als een harde , pijnlijke plek. Deze zorgt er voor dat de spier gespannen blijft ook in rust. Kenmerkend voor een myofasciaal triggerpoint is dat het zorgt voor een afgeleide pijn op een andere plaats.Een myofasciaal triggerpoint is een plaatselijke kramp in een spier die aanvoelt als een harde , pijnlijke plek. Deze zorgt er voor dat de spier gespannen blijft ook in rust. Kenmerkend voor een myofasciaal triggerpoint is dat het zorgt voor een afgeleide pijn op een andere plaats.

Behalve pijnklachten leiden ze vaak tot stijfheid en beperkte beweeglijkheid. De oorzaak ligt veelal in verkeerd gebruik van spieren door te zware inspanning, verkeerde houding, ongeluk, stress of pijn vermijdingsgedrag.

Daarnaast kunnen verkeerde schoenen, veel staan, overgewicht, stijve voetzolen etc. kunnen meespelen bij triggerpoints in het onderbeen. Dit kan hielspoorachtige klachten geven. Vaak is er sprake van een peesplaatsontsteking.

Cliënten ervaren doorgaans pijn onder het hielbeen, onder de hiel, pijn onder de voet na stilzitten, pijn bij het lopen of problemen bij het lang staan. De voetpijn kan de ene dag minder of meer zijn dan de andere. Een hielspoormassage aangevuld met behandeling van triggerpoints in de (onder)benen kan de klachten laten verminderen. Daarnaast is het belangrijk zelf de triggerpoints te behandelen en bepaalde oefeningen te doen. Dit zal in samenspraak gebeuren.

Delahaije Voetreflextherapie+ Moses en Aaronlaan 16 6564 BH Heilig Landstichting 024 – 8453136 g.delahaije@gmail.com