Wat is voetreflex?

Toepassing

Behandeling

Voetreflexzonetherapie is een eenvoudige, effectieve en eeuwenoude natuurgeneeskundige therapie. Het lichaam is terug te vinden op de voet. Alle organen en lichaamsdelen zijn door zenuwbanen en energiestromen met bepaalde reflexpunten in de voet verbonden. Door massage van deze punten worden de organen e.d. gestimuleerd. Door voetreflexmassage worden afvalstoffen sneller afgevoerd, verbetert de doorbloeding én de opname van voedingsstoffen. Het zelf genezend vermogen wordt in werking gesteld. Hierdoor herstelt je natuurlijke balans zowel lichamelijk als geestelijk. Je bent beter in staat je emoties te verwerken en geestelijke spanning los te laten. Tevens brengt het een diepgaande ontspanning te weeg.Voetreflex kan uitkomst bieden bij fysieke klachten op gebied van spijsvertering, hormoonhuishouding, spieren- en gewrichten, huid, hoofdpijn, etc.. Dit geldt ook bij mentale of stress gerelateerde klachten, slapeloosheid, overspannenheid/burn out of depressie. Na een operatie of in de herstelfase na bestraling en/of chemokuur kan ik je begeleiden om na deze zware periode weer vertrouwen te krijgen in je lichaam of je extreme vermoeidheid kwijt te raken. Met behulp van voetreflex is het mogelijk je weerstand te verbeteren.

Ben je zwanger, dan is het heel belangrijk je stressniveau zo laag mogelijk te houden. Ik kan je in deze tijd begeleiden met zwangerschapsklachten, bij oproepen van weeën, als je overtijd bent, bij sneller herstel na bevalling of bij postnatale klachten.

Contra indicaties bij voetreflex zijn: (hoge) koorts, griep of andere infectieziektes, botbreuken in voet of been, open wonden (in voet of been), trombose (been), besmettelijke huidziektes (in voet of been), eerste 3 maanden van de zwangerschap, operatief te behandelen aandoeningen.Bij het 1e bezoek neem ik een intake af om een beeld te krijgen van je klachten, medische geschiedenis, medicijngebruik, levensstijl, verwachtingen etc. Aansluitend volgt een eerste behandeling. Vervolgens stel ik een behandelplan op, dat ik per behandeling aanpas aan je conditie/behoeften van dat moment. De totale duur van een behandeling is circa 1,5 uur. Bij het eerste behandeling graag je/uw identiteitspapieren meenemen. Ik heb een behandelovereenkomst opgesteld met hierin belangrijkste voorwaarden en verplichtingen van beide zijden.

Afhankelijk van de klacht kan het wenselijk zijn de aangedane plek zelf te behandelen (schouders, rug, benen, hoofd).

Delahaije Voetreflextherapie+ Moses en Aaronlaan 16 6564 BH Heilig Landstichting 024 – 8453136 g.delahaije@gmail.com